Ovako krompir pire spremaju iskusni šefovi kuhinje: Vi ga verovatno prvo kuvate, a oni rade potpuno suprotnu stvar
Krompir pire, Foto: Printscreen/Youtube/ zagolaj

NEVEROVATNO!

Ovako krompir pire spremaju iskusni šefovi kuhinje: Vi ga verovatno prvo kuvate, a oni rade potpuno suprotnu stvar

Vi ćete ga sigurno odmah staviti u vodu da se kuva, ali oni to nikako neće uraditi. Evo u čemu je tajna!

Objavljeno:

Kuvanje pire krompira je uvek dobra opcija, ali možda ga godinama pripremate pogrešno?

Pire krompir je klasična hrana, savršena kao dodatak uz svaki obrok. Međutim, postizanje savršenog pire krompira može biti pravi kulinarski izazov. Može ispasti grudvast, previše gust ili čak previše tečan, a lako je napraviti greške koje mogu pokvariti jelo.

Šef kuhinje ima poseban trik

Međutim, jedan šef iz restorana Fallow podelio je svoj trik za savršen pire krompir u svakom trenutku. U TikTok videu, on je podelio svoje savete, preporučujući da krompire ne kuvate prvo.

Pire, Krompir pire
foto: Profimedia

Prikazao je postupak u videu, objašnjavajući:

— Danas pravimo krompir pire, kao pravi šef. Stavite malo krupne soli na očišćen krompir i stavite ga u rernu. Pustite da se peče na temperaturi od 160 do 180 stepeni dok krompir ne postane potpuno mekan.

Nastavio je:

- Presecite krompir na pola, jer je puno je lakše pasirati krompir dok je još uvek topao. Imamo finu pasirku i samo ćete pritisnuti krompir kroz nju. Imam i maslac i mleko, oboje su topli, kao i krompir, i sada ću dodati prvi deo tople tečnosti.

- Tako da sada dobijamo gust pire. Ako se previše zgusne, možete dodati još malo mleka.

Šef je savetovao da uvek proverite začine pre nego što servirate, i predložio da se kore krompira iskoriste kao ukras, čime se smanjuje otpad. Njegov video je pogledan više od 30.000 puta, a gledaoci su brzo podelili svoje mišljenje o receptu.

Oduševili se svi

Jedan je komentarisan: "Izgleda ukusno." Drugi je dodao: "Izgleda odlično, ali sigurno bi trebalo dodati beli biber?"

Pire, Krompir pire
foto: Profimedia

Treći je napisao: "Nikada nisam znao za ovaj trik sa soli."

Ako se pitate zašto neki ljudi kuvaju krompir u soli, to je zato što so deluje kao izolator, pomažući da krompir bude ravnomerno skuvan. Ovo je naročito korisno jer krompiri nisu uvek savršeno simetrični, a so usporava vreme kuvanja, piše Miror.

Bonus video:

Error in getting video.

01:35

NJEGUŠKI STEK I KROMPIR SALATA: Porodica osvojila dnevnu nagradu od 10.000 dinara! Pogledajte ocene koje su dobile za specijalitet

(Espreso/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.